Het begin..

Welkom op mijn blog pagina. Zoals met alles is er een begin. Zo ook met mijn eerste blog voor Fairleys. Ons bedrijf is ontstaan uit de wens om opstellingen, organisatie advies en coaching te verbinden. Als ik spreek van ons bedrijf dan bedoel ik de samenwerkingen met anderen die er komen om Fairleys een geweldig aanspreekpunt te maken. Die intentie slaat bruggen.

Als oprichter van Fairleys heb ik mezelf een tijd van stilte en reflectie gegeven om te kunnen invoelen waar mijn pad was gebleven. Ik was mijn pad niet kwijt, maar hij leek overwoekerd met stagnatie en een hoop zielloos werk. Begrijp me niet verkeerd, het was nuttig werk voor anderen. Jaarlijkse omzetgroei en andere targets werden behaald. In mijn rol als manager hebben anderen mooie stappen kunnen maken, maar persoonlijk vond ik het een eenzaam bestaan.

Dat bestaan ligt nu achter me. In mijn rugzak bijna 30 jaar werkervaring. Sinds dat ik met opstellingen in aanraking ben gekomen is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Door de opleidingen in systemisch werk en door veel te doen, vallen alle puzzelstukjes van mijn bestaan nu samen. Ik kijk met een andere bril naar de (zakelijke) wereld. Voelen, zien en waarnemen bestaan uit vele lagen die ik nu kan herkennen. De potentie van systemisch werk is omvattend, krachtig en helend. Het ego wordt uitgeschakeld en de mens mag kwetsbaar zijn. Daarom is Fairleys er gekomen. Er zit niks anders op dan dit werk professioneel te doen. Dit is mijn pad.

Uit elke ontmoeting valt te leren en uit elke samenwerking ontstaat iets nieuws. Een verborgen systeemtrauma kan geheeld worden als men bereid is kwetsbaar te zijn. De onderstroom toont altijd waar het systeem bij gebaat is. Zonder oordeel en zonder leugens. Of dit nu in een organisatiesysteem is of in het systeem van herkomst. Om mensen te begeleiden in het systeem te stappen en waar te nemen blijft bijzonder. De magie en verwondering bij deelnemers over hoe verbonden alles en iedereen is maakt systemisch werk uniek.

In deze blog pagina gaan we het onder andere hebben over de ontwikkeling die Fairleys doormaakt inclusief allerlei gedachtekronkels. Maar we kijken ook naar ontwikkelingen binnen het vakgebied van systemisch werk. Verder zal ik met enige regelmaat een boekrecensie schrijven uit het vakgebied of bespreek ik originele opstellingen die onder mijn leiding hebben plaatsgevonden.

Tot slot wil ik iedereen hartelijk danken die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van onze website. In het bijzonder Shirley (mijn echtgenote), Bart en Max. Daarnaast ben ik dank verschuldigd aan iedereen die heeft meegedacht en meebewogen.

Alleen zijn we een druppel, samen de oceaan.

Steven